Våra öl

Här finner ni både aktuella och tidigare brygder

Åsa Pale Ale

Åsa Pale Ale American Pale Ale 5.6% Vol // 40 IBU


Vår första öl är en ljus ale med aromer av citrus, blommor och tallbarr, balanserad beska och en lagom alkoholhalt. I grunden en amerikansk pale ale som vi valt att torrhumla med Citra, Columbus och Centennial för att ytterligare höja aromen. Så, inte riktigt en APA men inte heller en IPA, en ÅPA helt enkelt!

Rocky Pils

Rocky Pils Pilsner 5% Vol // 34 IBU


Detta är våran tolkning av en klassisk pilsner i tysk stil. Krispig, blommig och kryddig. Bryggd på tysk pilsnermalt och humlad med sorterna Perle och Tettnanger, efter vilket den har fått mogna långsamt på jästanken för att uppnå sin fulla potential.

Early Session

Early Session Session NEIPA 4.9% Vol // 21 IBU


En lättare New England IPA som inte kompromissar med smakerna. Generösa mängder humle av sorterna Amarillo, Centennial, Citra, Mosaic och Simcoe bidrar med toner av citrus och stenfrukt.

Sunset Beach

Sunset Beach NEIPA 6.5% Vol // 46 IBU


En hazy IPA med tropiska smaker av ananas och papaya som passar lika bra framför solnedgången på en strand i Åsa som på Hawaii.

Good As Gold

Good As Gold Golden Ale 4.5% Vol // 25 IBU


En gyllene ale med en balanserad maltkropp som ackompanjeras av fräscha citrustoner från den Nya Zeeländska humlen Motueka. Resultatet är en smakrik men ändå lättdrucken öl som passar många!

Ambrosiac

Ambrosiac NEIPA 6.8% Vol // 48 IBU


Blunda, dofta, smaka. Låt vår dubbelt torrhumlade New England IPA ta dig med till tropiska breddgrader. Mogen mango, citrus, tropiska frukter, kokos och en liten hint av mint ger detta mjuka och nästan gräddiga öl en komplex smakbild. Däremot är den väldigt enkel att tycka om, i alla fall enligt oss.

Over the falls

Over The Falls Imperial Stout 10% Vol // 85 IBU


En klassisk imperial stout med tydliga toner av kaffe, kakao och lakrits. Passar perfekt som plåster på såren när du blivit spolad i tunga vågor.

Hopster

Hopster Brown Ale 5.8% Vol // 49 IBU


Inför vintersäsongen har vi bryggt två brown ales som är bästa kompisar på julbordet. Hopster är en humlig brown ale där tonerna av citrus från den amerikanska humlen möter de rostade smakerna från malten och skapar ett både friskt och fylligt öl. Passa lika bra till julmaten som ensamt i ett glas framför brasan.

Maltster

Maltster Brown Ale 5.8% Vol // 34 IBU


Inför vintersäsongen har vi bryggt två brown ales som är bästa kompisar på julbordet. Maltster är en mix mellan engelsk och amerikansk brown ale där den komplexa maltbasen spelar huvudrollen. Knäckiga och rostade toner av chokladmalt och flera sorters karamellmalt ger tillsammans med fruktestrar från engelsk jäst ett öl som passar utmärkt till den feta och kryddiga julmaten.

Autumn swell

Autumn Swell NEIPA 6.2% Vol // 49 IBU


En fyllig New England IPA bryggd med en liten mängd munich för att ge en hint av maltighet. Generöst humlad med humlesorterna Amarillo och Citra som ger toner av citrus och apelsin. En humlig öl att hålla dig varm i de kalla höstvindarna.

Summer swell

Summer Swell NEIPA 5.6% Vol // 38 IBU


En lite lättare New England IPA. Generöst humlad med humlesorterna El Dorado, Idaho #7 och Mosaic som ger toner av citrus, ananas, vattenmelon och tropisk frukt. En humlig och fräsch öl att svalka dig med en varm sommardag.

Nidingen

Nidingen IPA 6.3% Vol // 60 IBU


En hyllning till Sveriges enda dubbelfyr som likt en hägring ligger fint belägen utanför Åsas kust. Ölet är en west coast IPA med tydlig humlebeska och citrustoner från amerikansk humle.

Rad santa

Rad Santa Winter Ale 6.3% Vol // 33 IBU


En härligt värmande mörk ale som funkar lika bra framför brasan som till julbordet. I Rad Santa blandar vi många olika karamellmalter vilket tillsammans med chokladmalt ger en knäckig och rostad smak med inslag av torkad frukt och kaffe. Den naturliga maltsötman lyfts lite extra tillsammans med muscovadosocker.

Hoppy pils

Hoppy Pils IPA 5% Vol // 45 IBU


Detta är en modernare version av Rocky Pils där vi bytt ut den klassiskt tyska humlen mot modernare sorter från Amerikat. Krispig, klar och god!Rockytoberfest

Rockytoberfest Fest Bier 5.6% Vol // 35 IBU


Detta öl brygger vi årligen till våran Oktoberfest. Pilsnermalt, Münchnermalt och Hallertauer Mittelfrueh kombineras i en smakrik men lättdrucken festöl. På med lederhosen och klackarna i tacket!

Don't look back in amber

Don't look back in amber Amber Ale 5.6% Vol // 38 IBU


Bärnstensfärgad, knäckig, en hint av rostad malt med en balanserad humlebeska. Aromer som drar åt citrus och apelsinmarmelad. Tänk inte på gårdagen, unna dig en amber och se framåt.

El dorado

El Dorado Pale Ale Pale Ale 5.5% Vol // 44 IBU


En clean pale ale enbart humlad med El Dorado som ger toner av tropisk frukt, päron, vattenmelon, stenfrukt samt inslag av jordgubb. Perfekt substitut till lördagsgodispåsen.

Halland tropic

Halland Tropic Fruited Sour 5.5% Vol // 8 IBU


Du behöver inte åka till Hawaii för att uppleva tropikerna. Ta på dig board shortsen och bege dig ner till Kuggaviken och njut av sol och vågor. Denna suröl hjälper dig på vägen med mängder av mango, passionsfrukt, aprikos, lime och kokos.

Raspberry/Blackberry

Raspberry/Blackberry Berliner Weisse 4.5% Vol // 7 IBU


Den första ölen i vår serie av Berliner weisse öl. En syrlig öl baserad på 50/50 pilsner- och vetemalt som blandas med säsongens frukter och bär under jäsning. Hallon och björnbär ger en härligt bärig och fyllig smak till ett ganska lätt öl. 

Elderflower/Lemon

Elderflower/Lemon Berliner Weisse 5% Vol // 7 IBU


En syrlig öl baserad på 50/50 pilsner- och vetemalt som blandas med säsongens frukter och bär under jäsning. I denna version har vi låtit nyplockade fläderblommor från Åsa och ekologiska citroner ge en frisk och syrlig upplevelse.

Rhubarb/Strawberry

Rhubarb/Strawberry Berliner Weisse 4.2% Vol // 7 IBU


En syrlig öl baserad på 50/50 pilsner- och vetemalt som blandas med säsongens frukter och bär under jäsning.

Våran rabarber/jordgubbsöl som är en sommarsuccé bryggs på stora mängder rabarber tillsammans med jordgubb och vanilj. En sommarpaj i flytande format. Tack alla vänliga själar i Åsa som varit med och donerat lokalplockad rabarber till denna öl! 

Strawberry/Lime

Strawberry/Lime Berliner Weisse 5.0% Vol // 7 IBU


Ännu en variation på vår populära berliner weisse. Samma grundrecept på 50/50 pilsner- och vetemalt som denna gång fått samsas med jordgubbar och lime. Restultatet är en härligt syrlig törstsläckare som får dig att längta till sommaren.